Bewust Den Haag Najaarstentoonstelling Talk earth to me

Ga naar link:  https://www.facebook.com/talkearthtome

28-10 t/m 14-11-2021

 

 IRIS LUHRMAN & TALK EARTH TO ME

 
Ik wil mensen d.m.v. vormen of symbolen het onderbewustzijn aanspreken. Want vormen hebben bewust of onbewust betekeniskracht.

Vanaf het moment dat ik als kind kon tekenen was ik al bezig met vormen maken en deze continue te herhalen. Het gaf mij enorme rust, later begreep ik pas waarom. Tijdens het maken voel ik de verbondenheid met alles en iedereen om mij heen en maak ik contact met mijn onderbewustzijn, alsof ik gestuurd wordt. Deze verteld mij wie we werkelijk zijn: een en al liefdevolle energie en dat het leven oneindig is.

Bij elke lijn die ik zet voel ik dat het een heel klein onderdeel ‘van alles’ is dat met elkaar verbonden is. Net zoals een molecuul dat we niet kunnen zien maar wel bestaat. 

Verbinding delen is mijn belangrijkste doel, tussen mens/ maatschappij en natuur waarbij ik de mens dichter bij hun kern wil brengen. Of mijn werk als meditatieve-objecten te laten fungeren.

Niet alleen betrek ik figuurlijk maar ook letterlijk mensen bij mijn werk: Zo liet ik bijvoorbeeld bezoekers tijdens het landelijk atelier-weekend, in oktober 2019, meewerken aan een groot formaat tekenwerk. Waarbij ze kleine bloemachtige vormen mochten tekenen op plekken die ze zelf graag wilden. De bezoekers werden op deze manier een onderdeel van het kunstwerk zelf en waarbij bewustwording van de psychologie van de mens op neutrale wijze naar voren komt.

En ik kader van de interactieve kunst heb ik speciaal voor deze expositie een vijf- tal serie kaarten laten maken van duurzaam materiaal: 100 % gerecycled, FSC gecertificeerd papier. De enveloppen zijn van landbouwafval gemaakt (stengels en bladeren) en is dus 100 % boomvrij papier.

Natuurlijke materialen gebruiken in mijn leven wordt steeds belangrijker voor mij omdat mijn verantwoordelijkheid gevoel naar de aarde steeds groter wordt. Het is de plek is die ons voorziet van leven en zuurstof. Bewustwording doorgeven van de schoonheid en waarde van de natuur is daarom ook altijd een belangrijk thema in mijn werk geweest. Zo hergebruik ik o.a. vaak oudere werken of afvalhout waar ik over heen teken of schilder en ben momenteel ook bezig met natuurlijke verf te experimenteren. Enkele werken zijn op de expo te zien.

Soms zijn er ‘littekens’ of andere ‘foutjes’ te zien in mijn werk, zichtbaar of onzichtbaar dit zijn toevalligheden/foutjes die ontstaan tijdens het maakproces of bij het eindproduct, zoals een vingerafdruk of vouw. Deze betrek bij het beeld. En zie dit als een geschenk. Voor mij is dit ook weer een vorm van symboliek, waarbij fouten maken in het werk overeenkomt met fouten maken in het leven. Het MAG en laat ons weer groeien en steeds meer bloeien.

Het bezoeken van mijn atelier is mogelijk op afspraak:

Professor kaiserstraat 51, Den haag.

www. Irisluhrman.nl

E: irisluhrman@yahoo.com

M: +316-189 22 984

 

--------------------------------------------------------

DEFENITIEF_FLYER_LAAKTEHATER_JPEG_10_x_7_75_resolutie.jpg

 

 

De feestelijke opening vindt plaats op maandag 2 december 2019 om 19.00 uur.

Met openingswoord om 19.30 uur door Iris Luhrman en Andrea Clarke-Brown, medewerker wijk en cultuur.

Voor deelname graag een paar dagen van te voren een mail sturen naar irisluhrman@yahoo.com


----------
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Expositie:

Vitrineruimte (24 uur te bezichtigen).

Naast/bij kapperszaak Headz for Hair.

Adres: Weimarstraat 48A, Den Haag.

Wanneer: Tot eind september 2019 te bezichtigen.

 

Wat: Tekening (op foam); multiliner met goudverf, glitterverf, glitter.

Formaat 173 x 132 cm

Titel: Het oneindige helingsproces, 2019

 

Uitleg werk:

'Tijdens het tekenen van deze bloemetjes, die voor mij hetzelfde idee geven als cirkels, voel ik mij compleet, ik zit in een soort van trance. Het laat mij eraan herinneren dat het leven, waar ik in geloof, oneindig is als een cirkel'.

Mijn intentie is om mensen, die mijn werk zien, een gevoel van eenheid mee te geven, te inspireren, en hierbij een positieve bijdrage te leveren aan de wereld.

Het 'litteken' in het midden van het werk: staat symbool voor de oneindige kracht van de natuur en die in ons zit om elk obstakel te overwinnen.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Kom een kijkje nemen in mijn Atelier of doe mee met een workshop,

tijdens het Landelijk atelierweekend en laat je inspireren.

22 & 23 juni 2019.

 

- Ideeën en adviezen uitwisselen om elkaar te inspireren!

   Of u nou wel of geen creatieveling bent.

– kunst maken; tekenen of installaties van natuurlijke materialen.

Cadeaus: Aan alle bezoekers aan mijn atelier doe ik een half jaar gratis Vriendschap van Stichting Kunstweek (t.w.v.€ 35,-) cadeau! (zie www.kunstweek.nl/vriend/) en verloot 2 gratis toegangskaart voor de ADAF.

 

Voor meer info: https://landelijkatelierweekend.nl/agenda

Zoek onder mijn naam: Iris Luhrman of Den Haag.