Doorlopende Oproep:

Maatschappelijk Kunstproject, gestart in 2019

Light my fire

 

Stuur jouw gebruikte lucifer(s) naar mij op, of kom ze brengen!

Van al deze stokjes ga ik een tijdelijke installatie maken.

Optioneel : heb jij een grappig of mooi verhaal die je ook wilt delen?

 

Als dank voor deelname:

- Fotoafdruk van het eindresultaat.

- Alle deelnemers krijgen bericht voor een gratis toegang van de expositie.

 

Hoe is dit project ontstaan?:

Voor mijn meditaties en het koken stak ik mijn kaarsen altijd aan met een plastic wegwerpaansteker. En omdat ik iemand ben die rekening wil houden met het milieu en mijn omgeving voelde dit op den duur niet goed meer. Ze raken snel op en van onnatuurlijk materiaal zijn. En zo bracht dit mij op het idee om over te gaan van wegwerpaanstekers naar lucifers. En toen is mijn passie voor deze stokjes langzaamaan ontstaan.

Ik merkte dat ik een prettig gevoel kreeg bij het gebruiken van deze lucifers omdat ik ze na gebruik weer terug stopte in het doosje en ze hiermee opspaarde. Toen ik al deze gebruikte lucifers zag, ontstond bij mij het idee om de luciferstokjes te recyclen/hergebruiken door er een maatschappelijk kunstproject van te maken. Dit zou ik graag willen doen met behulp van mijn omgeving.

Vandaar dat ik nu een oproep wil doen om mensen hun gebruikte lucifers op te sparen. Hopelijk kunnen we samen een beetje een gevoel creëren waarbij we kunnen stilstaan bij de waarde van de natuur.

Optioneel: daarbij zou het bijzonder zijn als mensen hun verhaal (beschrijving) achter (het gebruik van) de lucifer willen delen, mede om het project een gezicht te geven en we allen een beeld kunnen vormen wie er allemaal meedoet. Mensen mogen natuurlijk ook anoniem blijven.

 

 Wat ga ik ervan maken en wat is mijn doel van dit toekomstige werk?

Een tijdelijke kunstinstallatie ter grootte van minimaal 3 bij 3 meter waarbij alle luciferstokjes op diverse manieren met elkaar verbonden worden. Welke exacte vormen het zal gaan aannemen zal pas zichtbaar worden tijdens het maakproces.

Het doel is om mensen met elkaar te verbinden en een steentje bij te dragen aan bewustwording van een beter milieu.

 

Wanneer is de expositie?

Als ik genoeg luciferstokjes/doosjes heb verzameld. Ik heb er al veel maar heb ik ze nog nodig van 80 personen.

 

Warme groet,

Iris Luhrman

download.jpg